Peter de Vaal en Niek Amelink nieuwe trainers Vriendenschaar

21 januari 2020 10:15


Nadat de huidige trainer van Vriendenschaar, Dirk Jan in den Eng, had aangegeven na één seizoen te stoppen is er direct gezocht naar zijn opvolger. Het duo Peter de Vaal en Niek Amelink zal vanaf het volgende seizoen trainer van Vriendenschaar zijn.

Peter de Vaal was het vorige seizoen trainer van het tweede elftal van Vriendenschaar en leidde dit team naar de nacompetitie. Niek Amelink nam in januari 2019 het trainerschap van het eerste elftal, toen vierdeklasser, over van de vertrokken Jesse Donker en werd daarbij geassisteerd door Peter de Vaal en Tim Copper. Een succesvolle combinatie bleek dit te zijn. Vriendenschaar werd ongeslagen kampioen in de vierde klasse H.

Niek Amelink is de huidige trainer van BZS en staat met deze club fier bovenaan in de vijfde klasse. Omdat Niek weer bij FC Utrecht gaat werken, behoorde een zondagvereniging niet meer tot de mogelijkheden. Vriendenschaar was er snel bij om hem terug te halen, zeker na het prachtige vorige seizoen. Niek speelde zelf jarenlang in het eerste elftal en heeft een historie als jeugdtrainer bij Vriendenschaar.

Beide trainers reageerden energiek en verheugd op de hernieuwde samenwerking. Niek Amelink: “Vriendenschaar is en blijft toch mijn club en toont ambitie, daarom ben ik blij dat ik hier weer trainer mag zijn”. Peter de Vaal: “De samenwerking met Niek Amelink was perfect vorig seizoen en Vriendenschaar is een mooie vereniging waar ik mij thuis voel”.

Bestuurslid technische zaken Rini Pothuizen: “Wij zijn erg blij met het trainersduo Peter de Vaal en Niek Amelink. Niek kent de club als geen ander en Peter liet vorig seizoen zien dat hij bij ons past. Wij hebben er alle vertrouwen in”.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!